איטום בתי קרקע

הצורך של שירותי איטום בתי קרקע נעשה במרבית המקרים, בשל שחיקה טבעית של מערכות האיטום. במקרים רבים אחרים, השחיקה של מערכת האיטום התרחשה טרם זמנה, וזאת בשל שימוש במערכת איטום באיכות ירודה, או תכנון והתקנה לקויים של המערכת בעת הבנייה. תהיה הסיבה אשר תהיה, השורה התחתונה זהה – אתם זקוקים לשירותי איטום, וכמה שיותר מהר.

למרות המציאות נטולת הגשמים שעוברת על ארצנו בשנים האחרונות, נזילות ורטיבויות הן חלק בלתי נפרד מענף השיפוצים, ולפיכך תחום האיטום נחשב למבוקש ונפוץ במיוחד. כאשר מדברים על איטום בתי קרקע, האתגר, לרוב, סבוך אף יותר מאשר בבניינים משותפים. אם גם אתם בעלי בית פרטי או שתהיו בעתיד ומעוניינים לדעת יותר על איטום נכון בביתכם, הישארו עימנו והחכימו.

איטום בתי קרקע – למה בכלל צריך?

הצורך של שירותי איטום בתי קרקע נעשה במרבית המקרים, בשל שחיקה טבעית של מערכות האיטום. במקרה כזה, נוצרת רטיבות בקיר הפנימי אשר לא נבלמת בשטחה, אלא מאיימת לפרוץ החוצה בשל האיטום הרופף. במקרים רבים אחרים, השחיקה של מערכת האיטום התרחשה טרם זמנה, וזאת בשל שימוש במערכת איטום באיכות ירודה, או תכנון והתקנה לקויים של המערכת בעת הבנייה. תהיה הסיבה אשר תהיה, השורה התחתונה זהה – אתם זקוקים לשירותי איטום, וכמה שיותר מהר.

איטום בתי קרקע

מדוע איטום בתי קרקע דורשים איטום מוגבר?

בישראל מאות אלפי בתי קרקע, חלקם נבנו לפני 20 שנה ויותר, כאשר המודעות לנזקי הרטיבות הייתה נמוכה יותר. בנוסף, גם אם מדובר בבית קרקע חדש באופן יחסי, ייתכן שבזמן בניית ביתכם, נפלתם על איש מקצוע שניסה לחסוך עלויות על חשבונכם, או שסתם היה לא מספיק מקצועי, וכך נפלתם עם מערכות איטום לא ראויות, אשר לא מצליחות לשאת בלחץ הגשמים בחודשי החורף ובלחץ הנוזלים במערכות הבית הפנימיות בכל ימות השנה. נקודות החיכוך העיקריות בבתים פרטיים היוצרות את מרבית הבעיות בתחום האיטום הם נקודות המפגש בין הבית עצמו לקרקע, בין הבית ליציקות בטון החיצוניות ובין הבית למשטחים המרוצפים, בראשם הגינות.

נקודה מרכזית נוספת המבדילה בין בתי קרקע לבניינים משותפים היא שטחי המרפסת, שבילי הכניסה ומפתני הבית, אשר לא תמיד נאטמות, מה שמוביל למעבר רטיבות משטחי הבטון החיצוניים הצמודים למבנה, ואשר סופגים את הרטיבות מהקרקע ו"מעבירים" אותה אל קירות הבית. בקיצור, לא מעט "סכנות איטום" ישנן בבתים פרטיים. אגב, לעיתים קרובות, דווקא בעלי הבתים יוצרים לעצמם את הנזק, באמצעות הוספת ריצוף כזה או אחר ללא תכנון ובקרה מתאימים.

איך תזהו בעיות איטום בזמן?

תיקוני איטום הם לא עניין פשוט כלל וכלל ודורשות, יותר מהכול, זיהוי בזמן. זיהוי שכזה ייעשה באמצעות אבחנה בקילופי צבע או/ומפגעי רטיבות בקירות הפנימיים של הבית (לרוב בתחתית הקיר) או בצידי משקופי הדלתות. חשוב מאוד: זיהיתם חשד למפגע באיטום או בזיפות הגג? אל תתמהמהו עם הזמנת שירות איטום! החמרת הנזילה עלולה להפוך את תהליך האיטום לסבוך ויקר הרבה יותר (כאשר נדרש "איטום שלילי" – מבפנים החוצה). אז כמו שאומרים לובשי המדים – יש ספק, אין ספק. מזמינים איש מקצוע מתחמחה באיטומים לבדיקה וישנים בשקט…

הכללים של איטום בתי קרקע יעיל ומקצועי

הכלל הראשון של איטום בתי קרקע אמור להיות הברור מכולם – איטום כל חלק במבנה הבא במגע עם הקרקע. חבל שאנשי מקצוע רבים, שמנסים להציג בפני הלקוח את הצעת המחיר הזולה מכולן כדי שיבחר בהם, פוסחים על נקודות מפגש שונות ויוצרים את הבעיה מלכתחילה. הכלל השני מדבר על הצורך החיוני בהפרדה מוחלטת בין ריצופים חיצוניים לבין מבנה הבית עצמו. זהו הגורם המרכזי לנזקי רטיבות קשים, שאחרי שכבר קרו, קשה במיוחד לתקן אותם (ויקר). הכלל השלישי, הנחשב לזה שהכי הרבה אנשי מקצוע "שוכחים" מקיומו, הוא זה המחייב איטום או הפרדה בין יציקות בטון חיצוניות אשר על הקרקע לבין המבנה.

נקודה חשובה נוספת היא השימוש במוספי איטום נוזליים או אבקתיים, אשר יוצרים עיסה אטומה לחלוטין. כמה מאות שקלים עשויים לחסוך לכם אלפי ועשרות אלפי שקלים על תיקונים בעתיד.

איטום בתי קרקע – מתכננים כמו שצריך בזמן הבנייה וחוסכים כסף וכאב ראש בעתיד. בהצלחה!