איטום בהתזה חייב להתבצע על ידי קבלן איטום מקצועי ומנוסה. ניתן לאטום את האזור שדורש איטום באמצעות חומרים שונים, ביניהם: יריעות ביטומניות שמתאימות לאיטום גגות בציפוי בטון וגגות בציפוי זפת, זפת שדורשת תחזוקה – משיחה של סיד שמונע את התחממות הגג, יריעות PVC (שלא מספקות אטימות מושלמת משום שהן לא צמודות לגג באופן מוחלט), חומרים אקריליים – אותם ניתן גם למשוח ולא להתיז והם מתאימים בעיקר לגגות משופעים, חומרים פולימריים שמתאימים לגגות פח ולגגות בטון וחומרים נוספים.
איטום בהתזה , תהליך העבודה – אין לוותר על אף שלב!
לפני שמתחילים לבצע את העבודה יש להכין את האזור שמעוניינים לאטום. אם האזור לא יהיה מוכן לעבודה, החומרים הייעודיים – גם אם הם יהיו איכותיים, לא יבצעו את העבודה והאזור לא יהיה אטום.
עבודת ההכנה מתחילה בהזזת כל החפצים שנמצאים באזור שמיועד לאיטום וניקוי המקום. זהו שלב ההכנה הראשון. לאחר מכן יש לבצע "הרטבה והחלקה צמנטית" למשטח כך שהוא יהיה אחיד. בהמשך יש לייבש את השכבה ולעבור עליה שוב עד שהחומר יתייבש באופן מלא. בשלב הבא יש לחזק את השכבות על ידי שליכט.
היתרונות של איטום בהתזה
איטום בהתזה מעניק שכבת איטום חזקה, עבה ואחידה ללא תפרים במהירות וגם הייבוש מהיר במיוחד. כמו כן, בעל המקצוע לא זקוק לפיגומים והחומר גמיש ביותר.
שיטת האיטום נוחה מאוד במקרה שצריך לאטום אזורים בעלי שיפוע חריג ובמקרים בהם יש באזור הרבה מתקנים או שצריך לחדש עבודת איטום שנעשתה עם יריעות ביטומניות. פעולת האיטום בשיטה זו נוחה יותר משום שאפשר להתיז את חומר האיטום הנבחר על קירות אופקיים, משופעים או אנכיים ואזורים חסרי גישה ולבצע את העבודה בזמן קצר.
שתי שיטות לביצוע איטום בהתזה
קיימות שתי שיטות של איטום בהתזה. השיטה הראשונה לאיטום בהתזה נקראת: "איטום דו רכבי" והיא מתבצעת באמצעות מכונה עם שני פתחים. מפתח אחד מותזת תרכובת מלח ומהפתח השני מותזת אמולסיה ביטומנית. התזת שני החומרים יחד יוצרת חומר אחיד שאוטם את המבנה. השיטה השנייה לאיטום בהתזה היא: "איטום חד רכיבי", איטום זה יכול להתבצע באמצעות מכונת התזה חד רכיבית.
במידה והחלטתם (ובצדק) שהשירות של איטום בהתזה הוא השירות לו אתם זקוקים, חשוב שאנשי המקצוע בהם תבחרו לביצוע העבודה יהיו מטעם חברת איטום מקצועית ומוסמכת.