מקרים בהם החאפר צבע את הגג בלבן ודרש תשלום עבור עבודת איטום גגות או מקרים בהם החאפר טען שהוא משתמש ביריעות ביטומניות עם תקן כאשר היריעות החזיקו מעמד שנה בלבד ולא עמדו בתקנים הנדרשים הם רק חלק מהמקרים שהתרחשו בתחום עבודות האיטום.
מכיוון שאף אחד לא רוצה לפול בפח של החאפרים ולסבול מנזילות במהלך החורף חשוב לדעת כיצד לבחור מומחה איטום.
7 נקודות חשובות לבחירת מומחה איטום
עבודות איטום שמתבצעות באופן רשלני עלולות לפגוע קשות בדיירים ובמבנה, לכן חשוב לדעת כיצד לאתר מומחה איטום. להלן 7 קריטריונים חשובים לבחירת בעל המקצוע:
1. הכשרה מקצועית + אישורים – כל מומחה איטום עבר הכשרות מקצועיות וכל קורס והכשרה מעניקים לו אישורים ותעודות. כמו כן, יהיה מומחה האיטום רשום כקבלן איטום מורשה בפנקס הקבלנים שמנוהל על ידי מכון התקנים הישראלי. אין להתבייש לבקש מבעל המקצוע להציג את פרטיו.
2. ביטוח – כל קבלן מומחה ידאג לבטח את עובדיו. חלק מהעבודות האיטום כרוכות בסיכונים (כמו למשל: עבודה בגובה). כמו כן, צריך קבלן האיטום להחזיק בביטוח לדיירים, לשכנים ולרכוש.
3. אחריות – על קבלן האיטום לספק תעודת אחריות לביצוע תיקונים. על האחריות להינתן למשך שנים רבות.
4. ידע – על מומחה האיטום להבין היטב את סוג העבודה הנחוצה. כדאי לשאול את המומחה שאלות בנוגע לתהליך העבודה ולבדוק האם הוא מבין את הנושא לעומקו. אחת השאלות יכולה לגעת בחומר האיטום המומלץ. יש הרבה חומרי איטום וקבלן איטום מומחה ידע מהו חומר האיטום המתאים ביותר לסוג העבודה.
5. איכות החומרים וציוד טכנולוגי – על קבלן האיטום להשתמש בחומרי איטום איכותיים שעומדים בכל התקנים הדרושים ולהשתמש בטכנולוגיה מתקדמת שמאפשרת לו בין היתר לגלות נזילות.
6. מחירים – כדאי לבדוק מהם מחירי עבודות האיטום. קבלן איטום איכותי יגבה מחירים ממוצעים – לא מאוד גבוהים ולא נמוכים באופן קיצוני. חשוב לבדוק היטב מה כוללת הצעת המחיר.
7. נימוס וזמינות – מומחה לאיטום צריך להיות זמין ללקוחותיו, להשיב על שאלות, לנהוג בנימוס ולא להיעלם לאחר שקיבל את התשלום.
אתם מוזמנים לפנות אל חברת "גולד איטומים" ולקבל שירות מקצועי, איכותי ואמין.